Husk at lytte – Det er vigtigt!

Sociale medier giver små virksomheder, som din, en uvurderlig mulighed for at interagere med deres kunder. Men lytter du til, hvad de fortæller dig?

 

Sociale medier er hurtigt ved at blive den mest effektive kanal, hvor virksomheder kan fremvise deres produkter og tjenester, og skabe en forbindelse med kunderne. Der kan skabes en tovejs dialog, loyalitet, give indsigtsfuld feedback og skabe en mulighed for at interagere med dit publikum.

 

Hvis du gør det rigtigt, vil du synes at du, og din virksomhed bliver belønnet, ikke blot ved et boost i salget, men også ved at etablere et netværk af produkt ambassadører, der strækker sig langt videre end din Facebook-side.

 

Adam Gray er en social media forfatter og konsulent. Han siger, at de største fejl virksomheder gør på sociale medier er at se det som en del af deres kommunikation strategi, når det nærmere burde være en indlejret del af hvad de gør.

 

“En masse af organisationer ser sociale medier som noget, der har med marketing at gøre, snarere end den mest afgørende mulighed, de har for at komme tæt på mennesker og kommunikere, hvad det er, at de gør,” siger han.

 

 

“Det er ikke en logistisk eller strukturel udfordring, organisationer har, er det en udfordring på tankegang.”

TONE OF VOICE

Hvis du har besluttet dig for at optimere din tilstedeværelse på sociale medier, er, at finde den rigtige tone of voice, et godt sted at starte. Generelt er tonen på sociale medier en mere afslappet form for kommunikation – med korte svar, snarere end lange forklaringer.

Hvordan du taler til dine ”likes” eller brugere, bør i høj grad være dikteret af, hvordan dit publikum naturligt taler til og svarer dig.

Det handler om at gøre, så folk føler sig trygge. Du kan med fordel bruge et ægte tonefald, der når ud over de sociale medier, men nærmere gennemstrømmer hele din virksomhed Det handler om at formidle personlighed og det er der du har muligheden for at skille dig ud fra konkurrenterne.

 

At “altid være på”

Den måde som folk er tilstede på sociale medier privat gør, at de kan have høje forventninger til, hvor hurtigt du som virksomhed vil reagere via sociale medier. Dette er et emne som du bør tage stilling, i forhold hvilken type virksomhed du driver.

Hvis du beslutter dig for en bestemt svar tid (eks. 24 timer), kan du indstille denne under indstillinger, sådan at det fremgår tydeligt hvad der kan forventes. Dog skal det siges at hurtig svar tid også får folk til at føle sig set, og dermed giver en dybere relation

Det er en god ide at afsætte tid til at passe din tilstedeværelse på sociale medier, så du får struktur på din kommunikation, og dermed kan have fokus på andre opgaver også.Lidt tid hver dag til besvarelse af evt. kommentarer, og en dag om ugen til planlægning af opslag. Og husk at holde en konsekvent tone hele vejen igennem.

Men frem for alt: lyt til dit publikum!

Du kan ikke bare formode at du har den rette strategi på sociale medier. Du må ikke antage, at det bedste tidspunkt at skrive et opslag er 12:15 på en torsdag. Vent og se, hvordan dit publikum interagerer med dig, og lade deres adfærd styre din strategi.

 

Nyttig feedback

At lytte til dine brugere kan give dig en hurtig, omkostningseffektiv måde at teste ideer og udforske nye forretningsmuligheder veje på. Facebook kan være en fantastisk måde at teste markedets reaktion på visse ting. Du kan meget hurtigt måle et bredere publikums reaktion på dine ideer. Hvis der er en dødsens stilhed, Så er det op på hesten og prøve noget nyt

 

Opslag med spændende og (for dine brugere ) interessant indhold kan også hjælpe dig til at udvikle nye og bedre produkter, som så skaber mersalg i virksomheden. Dinne kunder er jo de bedste til at vide hvilke problemer og udfordringer de står med på netop dit område, – så spørg dem, og lyt til dem!

 

Vid hvad du ønsker at opnå.

Hav en strategi og beslut dig for, hvor det er vigtigst for dig at måle, om denne fungerer. Der er kun 24 timer i døgnet, og du har kun en vis mængde fokus du kan give til hver del af din virksomhed. Så du er nødt til at gøre det klart for dig selv, om dine resurser er bedst brugt ved at gøre som du allerede gør, eller du bør skifte kurs.

 

På bare få dage, er jeg blevet en del klogere

12916074_10154075659024666_8069984130498934983_o

Har du behov for et sted, hvor du kan kaste alle dine finurlige FB-spørgsmål omkring Facebook op, uden at bekymre dig om store girokort, så kan Facebook Piloterne til en hver tid anbefales.(FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) )

Det er en enormt effektiv måde at få ny, brugbar og hurtig viden på. Helenas responstid er kort, og hun har altid tips og tricks, som kan implementeres direkte i sin egen business.

På bare få dage, er jeg blevet en del klogere på, hvordan mekanikken bag min egen virksomhedsside fungerer.

Ragini

2016-08-18T11:03:32+00:00

Ragini

Har du behov for et sted, hvor du kan kaste alle dine finurlige FB-spørgsmål omkring Facebook op, uden at bekymre dig om store girokort, så kan Facebook Piloterne til en hver tid anbefales.(FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) ) Det er en enormt effektiv måde at få ny, brugbar og hurtig viden på. Helenas responstid er kort, og hun har altid tips og tricks, som kan implementeres direkte i sin egen business. På bare få dage, er jeg blevet en del klogere på, hvordan mekanikken bag min egen virksomhedsside fungerer.

Jeg har da fået det vildeste materiale.Jeg har da fået det vildeste materiale.
Hvor nemt kan det blive. Helena Ring, der kan noget helt specielt med farver, samlede mig op, da jeg rodede rundt i hvad der egentlig var varme og kolde farver, i forhold til de farver mine kunder elsker.
Jeg, støtter mine kunder i at flytte sig fra hverdagsstress til overskud, ville gerne give netop dette indtryk, også i mine farvevalg, på billeder mv. Kunne se, der var noget jeg ikke kunne se med farver, men hvad? Nu har jeg den skønneste varmepalet, der guider mig, med netop det farvevalg der matcher mig, nu bare i varme indbydende farver. Tak
Jeg glæder mig til næste step, besøg hos Helana for at få prof viden om facebook og instagram.Egentlig glæder jeg mig også til at møde Helena, som jeg har skrevet og skypet med. Når hun online kan lære mig så meget, hvad mon så et face to face møde giver.
Jeg elsker professionel hjælp.


 

Evah

2016-10-28T12:02:19+00:00

Evah

Jeg har da fået det vildeste materiale. Hvor nemt kan det blive. Helena Ring, der kan noget helt specielt med farver, samlede mig op, da jeg rodede rundt i hvad der egentlig var varme og kolde farver, i forhold til de farver mine kunder elsker. Jeg, støtter mine kunder i at flytte sig fra hverdagsstress til overskud, ville gerne give netop dette indtryk, også i mine farvevalg, på billeder mv. Kunne se, der var noget jeg ikke kunne se med farver, men hvad? Nu har jeg den skønneste varmepalet, der guider mig, med netop det farvevalg der matcher mig, nu bare i varme indbydende farver. Tak Jeg glæder mig til næste step, besøg hos Helana for at få prof viden om facebook og instagram. Egentlig glæder jeg mig også til at møde Helena, som jeg har skrevet og skypet med. Når hun online kan lære mig så meget, hvad mon så et face to face møde giver. Jeg elsker professionel hjælp.  

Jeg har lige haft en super oplevelseJeg har lige haft en super oplevelse i min lille session med Helena, som jeg vandt forleden!

Kan kun give hende de bedste anbefalinger, da hun på en god, humoristisk og nærværende måde fik mig guidet til nu at kunne vise mig, hvordan jeg kan varetage mine fremtidige klienters virkelige behov og ønsker!

Tusind tak, Helena <3!

 

Camille Esme

2016-10-28T12:05:17+00:00

Camille Esme

Jeg har lige haft en super oplevelse i min lille session med Helena, som jeg vandt forleden! Kan kun give hende de bedste anbefalinger, da hun på en god, humoristisk og nærværende måde fik mig guidet til nu at kunne vise mig, hvordan jeg kan varetage mine fremtidige klienters virkelige behov og ønsker! Tusind tak, Helena <3!  

Hun er skarp, tålmodig og konstruktiv

 

12143184_10153753456283530_2097236147865185206_n

“Helena har opbygget to hjemmesider for mig.

Hun har været en fantastisk sparringspartner, god til at komme med de visuelle ideer og har forholdt sig kritisk og konstruktivt til mine ideer.

Hun har redigeret billeder i Photoshop, og vejledt mig i hvordan jeg bruger billederne så hjemmesiden visuelt ser bedst ud.

Samtidig har hun været fremsynet og forsynet mig med billede materiale til fremtidig brug, da hun ved billede redigering ikke er min stærkeste side.

Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Helena, hun er skarp, tålmodig og konstruktiv. "
 

Christiane

2016-03-16T13:31:23+00:00

Christiane

  “Helena har opbygget to hjemmesider for mig. Hun har været en fantastisk sparringspartner, god til at komme med de visuelle ideer og har forholdt sig kritisk og konstruktivt til mine ideer. Hun har redigeret billeder i Photoshop, og vejledt mig i hvordan jeg bruger billederne så hjemmesiden visuelt ser bedst ud. Samtidig har hun været fremsynet og forsynet mig med billede materiale til fremtidig brug, da hun ved billede redigering ikke er min stærkeste side. Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Helena, hun er skarp, tålmodig og konstruktiv. "  

Jeg kan nu selv……

12339264_202939973374159_3504930203337526572_o (1)


"Da Helena sagde det vigtigste i min online markedsføring var Facebook var jeg grædefærdig.


Facebook havde jeg ingen anelse om hvad skulle bruges til, og hvordan fungerede.


Helena har med sin store faglige viden, fantastiske kreative måde at anskue markedsføring på, og sit altid smilende væsen, fået min virksomhed super godt fra start med online markedsføring.


Jeg kan nu selv administrere det meste på min Facebook- og hjemmeside - samt har fået forståelse for og indblik i vigtigheden af disse medier.


Hvis det alligevel sker mine kompetencer ikke rækker, er Helena altid klar med en løsning og en hjælpende hånd"

Inge

2016-03-16T13:38:57+00:00

Inge

"Da Helena sagde det vigtigste i min online markedsføring var Facebook var jeg grædefærdig. Facebook havde jeg ingen anelse om hvad skulle bruges til, og hvordan fungerede. Helena har med sin store faglige viden, fantastiske kreative måde at anskue markedsføring på, og sit altid smilende væsen, fået min virksomhed super godt fra start med online markedsføring. Jeg kan nu selv administrere det meste på min Facebook- og hjemmeside - samt har fået forståelse for og indblik i vigtigheden af disse medier. Hvis det alligevel sker mine kompetencer ikke rækker, er Helena altid klar med en løsning og en hjælpende hånd"

Nu kan ”fjæsen” bare komme an!

AAEAAQAAAAAAAAg8AAAAJDE1YjJmYmVmLWM0NTUtNDIzYS1iNzNiLWU5Nzk1MzAwODYwMA

"Skal du i gang med det der facebook eller mangler du bare et spark i r.... til at komme videre - så kan jeg KUN anbefale at tage fat i Helena Ring.


Efter et par sessioner med Helena, har jeg fået en masse værktøjer til at lette ”facebook-hverdagen” og et nyt indblik i de sociale medier, så nu kan ”fjæsen” bare komme an!


Det har været utrolig lærerigt, og oven i hatten fantastisk hyggeligt :o)


Og så tilbyder Helena naturligvis et videre forløb via Facebook Piloterne, så jeg hele tiden er up to date med nyheder og regelsæt, og altid har en livline i ærmet." (FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) )

Signe

2016-05-19T13:19:57+00:00

Signe

"Skal du i gang med det der facebook eller mangler du bare et spark i r.... til at komme videre - så kan jeg KUN anbefale at tage fat i Helena Ring. Efter et par sessioner med Helena, har jeg fået en masse værktøjer til at lette ”facebook-hverdagen” og et nyt indblik i de sociale medier, så nu kan ”fjæsen” bare komme an! Det har været utrolig lærerigt, og oven i hatten fantastisk hyggeligt :o) Og så tilbyder Helena naturligvis et videre forløb via Facebook Piloterne, så jeg hele tiden er up to date med nyheder og regelsæt, og altid har en livline i ærmet." (FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) )