Top 10 GRATIS Facebook Marketing Tips

Som ejer af en lille virksomhed eller  iværksætter, er billig godt, men GRATIS er altid bedst!

 

I dette indlæg vil jeg give dig 10 GRATIS Facebook marketing tips og vise dig, hvordan du bruger dem i din virksomhed.

 1. Få gratis billedredigering , hjælp til iøjnefaldende cover billede med Canva.

 

canva

 

Du behøver ikke at hyre en professionel grafiker for at få et fantastisk og engagerende cover billede.

Der er mange gode gratis værktøjer, du kan bruge til at oprette eller redigere dine billeder. En af mine favoritter er Canva, fordi giver dig en rigtig god og tryg start med billede arbejdet på Facebook.

De tilbyder layouts specielt til Facebook covers. Dette betyder at du ikke behøver at have styr på om dit billede er den rigtige størrelse eller format. Og kan du ikke finde det, du leder efter i deres brede udvalg af gratis skabeloner, kan du vælge mellem mange, mange andre, der vil stadig kun koste dig små håndører!

 

En anden af mine absolutte favoritter er Photoshop.

Nu tænker du måske, “jamen Helena, Photoshop er ikke gratis”.

Og det er også fuldstændigt korrekt.

Men når ( læg mærke til at jeg her skriver når, og ikke hvis) du begynder at føle dig begrænset af  mulighederne i Canva, tager Photoshop over , hvor Canva slap. Og før du kaster dig ud i at betale for alle disse muligheder, giver de en måned gratis.

 

 

 

2. Vær sikker på at få flyttet dine fans til din e-mail liste

 

Facebook er et ekstremt nyttigt og magtfuldt redskab. Men du skal altid huske, at du vil aldrig virkelig “ejer” dit publikum.

Din kommunikation med dine Facebook fans vil altid være begrænset af Facebooks algoritmer og filtre  på dine fans feed.

Derfor er det vigtigt at du sikre dig at, dine fans har mulighed for at komme på din e-mail liste.

En rigtig god og effektiv måde at gøre dette på, er at tilbyde en gratis e-bog i bytte for deres e-mailadresse!

 

 

 

3. Stil spørgsmål til at øge engagement

Nogle virksomhedsejere stadig bruger Facebook som envejs kommunikation med deres følgere.

Men Facebook fungere bedst, når du bruger det til to-vejs samtaler.

 

En af de bedste måder at gøre dette på er at bruge spørgsmål i dine indlæg.

Spørg dit publikum om deres tanker og meninger.

Og sørg for at reagere på deres feedback!

 

 

 

4. Brug Facebook Insights til at blive klogere på, hvilke typer af indlæg genlyd med dit publikum

 

interaction

 

Facebook Insights

Jeg ser Facebook Insights  ( eller “indblik”, som det hedder, hvis din Facebook er indstillet til dansk), som min egen personlige Facebook rådgiver.

Du behøver ikke at gætte på hvilke typer stillinger får mest engagement med dit publikum!

De fortæller dig det selv!

Regelmæssigt analyser dine Insights at se, hvilke typer opslag der engagerer dit publikum … og så lav nogle flere af den slags !

 

 

 

 

5. Lav indlæg med citater

Citater er skønne!

De er nemme at lave!

Igen kan du bruge Canva eller Photoshop, eller en af de mange gratis fotoapps til din telefon, og straks er du på vej til at få flere likes, kommentarer og delinger.

Du skal blot tilføje et sjov, motiverende eller inspirerende citat på en iøjnefaldende baggrund, og derefter dele den på din side.

Brug dine egne ord eller andres. Husk blot at kreditere “ejermanden”.

 

 

 

 

6. Buzzsumo – den nemme vej til indhold.

 

buzzsumo

Er du træt af at poste indhold, der ikke skaber nogen interaktioner?

Ved at bruge et gratis værktøj som Buzzsumo, Kan du finde det mest populære indhold  lige nu, til et hvilket som helst givet emne.

Du skal blot indtaste det emne som du skriver om og Buzzsumo vil give dig en liste over det mest populære indhold omkring dette emne, baseret på antallet af sociale delinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Tilbyd eksklusive tilbud og kampagner

42% af folk trykker synes godt om  et brand for at få rabatter eller vinde konkurrencer.

Derfor kan du med fordel lave en grafik et godt tilbud eller kupon koder, og del det på din Facebook-side.

Du kan også oprette en Facebook tilbud fra din side i opslags modulet. En god måde at bruge et tilbuds opslag, er at tilbyde et gratis product som en e-bog. Dette er en fantastisk måde at flytte dine fans ind i din online markedsføring tragt! (Se # 2 ovenfor).

Dog vil jeg anbefale kun at bruge disse type opslag en gang i mellem, da dine fælgere ellers drukner i for meget salg.

 

 

 

 

 

8. Integrer dit website med din Facebook-side

Når du arbejder med et lille (eller ikke-eksisterende) budget, er det vigtigt, at finde måder at udnytte din eksisterende publikum til at få din Facebook-side til at vokse. Derfor er det en god ide at bruge Facebook knapper og badges på din hjemmeside, for at fremme den sociale deling og få flere Facebook-likes. Hvis du har et WordPress site, og ønsker at folk skal integrere med dine indlæg, vil jeg også anbefale at bruge et plugin som Facebook Comments for at tilføje en Facebook-kommentar boks til din blog.

 

 

 

 

 

9 (og 10). Vær engageret, og bliv ved !

Den sidste (og måske vigtigste) tip jeg vil give dig til at markedsføre din virksomhed gratis på Facebook er at være konsekvent og vedholdende. Faktisk så vigtig at den gælder for 2, med stor fed streg under!

Du må ikke være den irriterende onkel, der kun dukker op, når han ønsker noget.

Vær konsekvent tilstede, læg indhold op jævnligt, og vær oprigtig og nærværende ved at svare på spørgsmål og kommentarer hurtigt. Det er måden at opbygge relationer med din målgruppe, som er bygget på tillid.

 

 

 

So there it is : de øverste 10 Facebook marketing tips, når du har ikke noget budget!

Hvad ville du tilføje til denne liste? Del nedenfor!

 

 

Comments

comments

På bare få dage, er jeg blevet en del klogere

12916074_10154075659024666_8069984130498934983_o

Har du behov for et sted, hvor du kan kaste alle dine finurlige FB-spørgsmål omkring Facebook op, uden at bekymre dig om store girokort, så kan Facebook Piloterne til en hver tid anbefales.(FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) )

Det er en enormt effektiv måde at få ny, brugbar og hurtig viden på. Helenas responstid er kort, og hun har altid tips og tricks, som kan implementeres direkte i sin egen business.

På bare få dage, er jeg blevet en del klogere på, hvordan mekanikken bag min egen virksomhedsside fungerer.

Ragini

2016-08-18T11:03:32+00:00

Ragini

Har du behov for et sted, hvor du kan kaste alle dine finurlige FB-spørgsmål omkring Facebook op, uden at bekymre dig om store girokort, så kan Facebook Piloterne til en hver tid anbefales.(FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) ) Det er en enormt effektiv måde at få ny, brugbar og hurtig viden på. Helenas responstid er kort, og hun har altid tips og tricks, som kan implementeres direkte i sin egen business. På bare få dage, er jeg blevet en del klogere på, hvordan mekanikken bag min egen virksomhedsside fungerer.

Jeg har da fået det vildeste materiale.Jeg har da fået det vildeste materiale.
Hvor nemt kan det blive. Helena Ring, der kan noget helt specielt med farver, samlede mig op, da jeg rodede rundt i hvad der egentlig var varme og kolde farver, i forhold til de farver mine kunder elsker.
Jeg, støtter mine kunder i at flytte sig fra hverdagsstress til overskud, ville gerne give netop dette indtryk, også i mine farvevalg, på billeder mv. Kunne se, der var noget jeg ikke kunne se med farver, men hvad? Nu har jeg den skønneste varmepalet, der guider mig, med netop det farvevalg der matcher mig, nu bare i varme indbydende farver. Tak
Jeg glæder mig til næste step, besøg hos Helana for at få prof viden om facebook og instagram.Egentlig glæder jeg mig også til at møde Helena, som jeg har skrevet og skypet med. Når hun online kan lære mig så meget, hvad mon så et face to face møde giver.
Jeg elsker professionel hjælp.


 

Evah

2016-10-28T12:02:19+00:00

Evah

Jeg har da fået det vildeste materiale. Hvor nemt kan det blive. Helena Ring, der kan noget helt specielt med farver, samlede mig op, da jeg rodede rundt i hvad der egentlig var varme og kolde farver, i forhold til de farver mine kunder elsker. Jeg, støtter mine kunder i at flytte sig fra hverdagsstress til overskud, ville gerne give netop dette indtryk, også i mine farvevalg, på billeder mv. Kunne se, der var noget jeg ikke kunne se med farver, men hvad? Nu har jeg den skønneste varmepalet, der guider mig, med netop det farvevalg der matcher mig, nu bare i varme indbydende farver. Tak Jeg glæder mig til næste step, besøg hos Helana for at få prof viden om facebook og instagram. Egentlig glæder jeg mig også til at møde Helena, som jeg har skrevet og skypet med. Når hun online kan lære mig så meget, hvad mon så et face to face møde giver. Jeg elsker professionel hjælp.  

Jeg har lige haft en super oplevelseJeg har lige haft en super oplevelse i min lille session med Helena, som jeg vandt forleden!

Kan kun give hende de bedste anbefalinger, da hun på en god, humoristisk og nærværende måde fik mig guidet til nu at kunne vise mig, hvordan jeg kan varetage mine fremtidige klienters virkelige behov og ønsker!

Tusind tak, Helena <3!

 

Camille Esme

2016-10-28T12:05:17+00:00

Camille Esme

Jeg har lige haft en super oplevelse i min lille session med Helena, som jeg vandt forleden! Kan kun give hende de bedste anbefalinger, da hun på en god, humoristisk og nærværende måde fik mig guidet til nu at kunne vise mig, hvordan jeg kan varetage mine fremtidige klienters virkelige behov og ønsker! Tusind tak, Helena <3!  

Hun er skarp, tålmodig og konstruktiv

 

12143184_10153753456283530_2097236147865185206_n

“Helena har opbygget to hjemmesider for mig.

Hun har været en fantastisk sparringspartner, god til at komme med de visuelle ideer og har forholdt sig kritisk og konstruktivt til mine ideer.

Hun har redigeret billeder i Photoshop, og vejledt mig i hvordan jeg bruger billederne så hjemmesiden visuelt ser bedst ud.

Samtidig har hun været fremsynet og forsynet mig med billede materiale til fremtidig brug, da hun ved billede redigering ikke er min stærkeste side.

Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Helena, hun er skarp, tålmodig og konstruktiv. "
 

Christiane

2016-03-16T13:31:23+00:00

Christiane

  “Helena har opbygget to hjemmesider for mig. Hun har været en fantastisk sparringspartner, god til at komme med de visuelle ideer og har forholdt sig kritisk og konstruktivt til mine ideer. Hun har redigeret billeder i Photoshop, og vejledt mig i hvordan jeg bruger billederne så hjemmesiden visuelt ser bedst ud. Samtidig har hun været fremsynet og forsynet mig med billede materiale til fremtidig brug, da hun ved billede redigering ikke er min stærkeste side. Jeg kan varmt anbefale et samarbejde med Helena, hun er skarp, tålmodig og konstruktiv. "  

Jeg kan nu selv……

12339264_202939973374159_3504930203337526572_o (1)


"Da Helena sagde det vigtigste i min online markedsføring var Facebook var jeg grædefærdig.


Facebook havde jeg ingen anelse om hvad skulle bruges til, og hvordan fungerede.


Helena har med sin store faglige viden, fantastiske kreative måde at anskue markedsføring på, og sit altid smilende væsen, fået min virksomhed super godt fra start med online markedsføring.


Jeg kan nu selv administrere det meste på min Facebook- og hjemmeside - samt har fået forståelse for og indblik i vigtigheden af disse medier.


Hvis det alligevel sker mine kompetencer ikke rækker, er Helena altid klar med en løsning og en hjælpende hånd"

Inge

2016-03-16T13:38:57+00:00

Inge

"Da Helena sagde det vigtigste i min online markedsføring var Facebook var jeg grædefærdig. Facebook havde jeg ingen anelse om hvad skulle bruges til, og hvordan fungerede. Helena har med sin store faglige viden, fantastiske kreative måde at anskue markedsføring på, og sit altid smilende væsen, fået min virksomhed super godt fra start med online markedsføring. Jeg kan nu selv administrere det meste på min Facebook- og hjemmeside - samt har fået forståelse for og indblik i vigtigheden af disse medier. Hvis det alligevel sker mine kompetencer ikke rækker, er Helena altid klar med en løsning og en hjælpende hånd"

Nu kan ”fjæsen” bare komme an!

AAEAAQAAAAAAAAg8AAAAJDE1YjJmYmVmLWM0NTUtNDIzYS1iNzNiLWU5Nzk1MzAwODYwMA

"Skal du i gang med det der facebook eller mangler du bare et spark i r.... til at komme videre - så kan jeg KUN anbefale at tage fat i Helena Ring.


Efter et par sessioner med Helena, har jeg fået en masse værktøjer til at lette ”facebook-hverdagen” og et nyt indblik i de sociale medier, så nu kan ”fjæsen” bare komme an!


Det har været utrolig lærerigt, og oven i hatten fantastisk hyggeligt :o)


Og så tilbyder Helena naturligvis et videre forløb via Facebook Piloterne, så jeg hele tiden er up to date med nyheder og regelsæt, og altid har en livline i ærmet." (FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) )

Signe

2016-05-19T13:19:57+00:00

Signe

"Skal du i gang med det der facebook eller mangler du bare et spark i r.... til at komme videre - så kan jeg KUN anbefale at tage fat i Helena Ring. Efter et par sessioner med Helena, har jeg fået en masse værktøjer til at lette ”facebook-hverdagen” og et nyt indblik i de sociale medier, så nu kan ”fjæsen” bare komme an! Det har været utrolig lærerigt, og oven i hatten fantastisk hyggeligt :o) Og så tilbyder Helena naturligvis et videre forløb via Facebook Piloterne, så jeg hele tiden er up to date med nyheder og regelsæt, og altid har en livline i ærmet." (FB Piloterne er et lukket forum for sparring og viden, hvor du har 24/7 adgang til tips, inspiration og redskaber, se mere her (red) )